Ενοικίαση Άμαξας
ΔΕ-ΣΑ: 9.00 - 19:00

Σχετικά με μας

Ιδρυτής της Άμαξες της Κηφισιάς είναι ο Αντώνης Μπόκιας.

Γεννήθηκε και ζει στην Κάτω Κηφισιά. Εκεί τέλειωσε το σχολείο και μετέπειτα σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε αυτόν τον τομέα.

Άμαξες της Κηφισιάς Αντώνης Μπόκιας

Η αγάπη όμως για τα άλογα δεν ήταν κάτι ξαφνικό. Από πολύ μικρός βοηθούσε τον παππού του στον στάβλο που είχε στο σπίτι τους. Ο παππούς του, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ήταν αμαξάς και πρόεδρος των αμαξάδων της Κηφισιάς. Μεταλαμπάδευσε στον εγγονό του την αγάπη για τα άλογα, του έμαθε να τα φροντίζει σωστά και πάνω από όλα να δείχνει σεβασμό σε αυτά. Από αυτόν κληρονόμησε την αντίθετη άποψη που είχε στον «παραδοσιακό» τρόπο που δουλεύαν τα άλογα, γιατί αντιμετώπιζε το άλογο ως φίλο και συνεργάτη του. Όχι σαν δούλο.

Μανώλης Αναγνωστάκης πρόεδρος των αμαξάδων της Κηφισιάς.  Άμαξες της Κηφισιάς.

 Σε νεαρή ηλικία στου ελάχιστους ομίλους που υπήρχαν στα Βόρεια Προάστια πήγαινε να εκπαιδεύσει ανεκπαίδευτα άλογα –«πράσινα» όπως λέγονται στην γλώσσα της ιππασίας-.

Παράλληλα με το επάγγελμά του, ασχολούταν ερασιτεχνικά με την εκπαίδευση αλόγων και φυσικά είχε δικά του άλογα σε ιδιόκτητη υποδομή.

Έχοντας όνειρο την αναβίωση του θεσμού της άμαξας στην Κηφισιά, με γνώμονα την αγάπη προς τα άλογα και την κουλτούρα εποχής, αποφάσισε να επιστρέψει ανανεωμένες τις άμαξες στην Κηφισιά με άρτια εκπαιδευμένους οδηγούς, ιδρύοντας, έτσι, το 2020 τις « Άμαξες της Κηφισιάς». Τον Ιούνιο του 2020 βραβεύτηκε για την διαχρονική ανάδειξη της παράδοσης, με την παρουσία αμαξών στην 66η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς. Η βράβευση έγινε από την Νίκη Ποντικάκη, Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπόκιας Αντώνης.  Άμαξες της Κηφισιάς.

Για εμάς η άμαξα είναι συνεργασία με τα άλογα και όχι κακοποίηση. Με νέες ιδέες και γνώσεις που διαθέτουμε, μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο ονειρεμένους γάμους, βόλτες και πάνω από όλα ευζωία στους ίππους μας. Μοναδικός μας στόχος είναι να σας δημιουργούμε όμορφες στιγμές και όχι να σας κάνουμε να νιώθετε συνένοχοι σε κακοποίηση.

Βασική μας προϋπόθεση είναι τα άλογα που συνεργαζόμαστε να είναι υγιέστατα και πιστοποιημένα από ιππιάτρους, ακολουθώντας όλες τις προδιαγραφές:

  • Ετήσιες αιματολογικές και γενικές εξετάσεις.
  • Απαραίτητους εμβολιασμούς. 
  • Οδοντιατρικοί έλεγχοι από πιστοποιημένους οδοντιάτρους αλόγων κάθε χρόνο. 
  • Πεταλώματα ανά 45 μέρες με αντιολισθητικά πέταλα ασφάλτου και ενδιάμεσα στο πέταλο και το νύχι χρησιμοποιούμε λαστιχένια pad για την αποφυγή κραδασμών στο βάδισμα του αλόγου στην άσφαλτο και την προστασία των αρθρώσεών του, από επαγγελματίες, πιστοποιημένους πεταλωτές.

 Στην Άμαξες της Κηφισιάς κατέχουμε για τις άμαξές μας όλα όσα ορίζει ο ΚοΚ:

  • Άδεια κυκλοφορίας 
  • Ασφάλεια
  • Πινακίδες 
  • Φρένα και φώτα.

Όλοι οι οδηγοί μας είναι επαγγελματίες με όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα, όπως άδεια ηνιουχίας ( δίπλωμα οδήγησης για άμαξα) και πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid19.

***Στην Άμαξες της Κηφισιάς τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του Covid-19.*** 

Το Instagram μας
Ακολουθήστε μας στο Instagram
Εγγραφείτε
Instagram